Tapahtumien kulku

Monitasoiseen juoneen mahtui useita yllättäviä käänteitä.

Show alkoi jo juna-asemalla missä osallistujien tuli kellon tikittäessä ratkaista tehtäviä ja etsiä vihjeitä ympäri juna-asemaa. Adrenaliinintäyteisen puolituntisen jälkeen joukkueet nousivat junaan kummallisen joukon kanssa, jonka jäsenet olivat toinen toistaan erikoisempia. 

Junaan asettumisen jälkeen ryhmät kutsuttiin istumavaunuun illalliselle. Pian he tajusivat, että luvassa ei olisi tavanomainen ateria. Pelaajien silmät sidottiin ja heille kerrottiin, että ruoka oli ansaittava selvittämällä joukko haasteita ja pelejä. Pian peli kehittyi immersiiviseksi, moniaistiseksi kokemukseksi, jota säesti jazzbändi. 

Hetken päästä osallistujat yllätettiin uudella odottamattomalla kuulutuksella. Heidän ruokaillessaan oli tapahtunut murha. Ja murhaaja oli vielä junassa. Joukkueita pyydettiin tutkimaan rikosta ja tunnistamaan murhaaja. Tutkimus koostui kahdeksasta immersiivisestä teatterikohtauksesta, joissa kilpailijat kuulustelivat epäiltyjä yrittäen löytää vihjeitä ja paljastaa totuuden   

Tutkimus keskeytyi pysähdyksellä Tampereella, joka toi mukanaan odottamattoman käänteen. Yksi epäillyistä pakeni junasta ja pudotti vahingossa useita vihjeitä ympäri asemaa, jotka pelaajien piti kerätä ennen kuin juna jatkoi matkaansa. 

Pian tutkimukset olivat valmiita ja oli aika kohdata epäillyt. Kaikki kokoontuivat istumavaunuun ja tiimien johtajat esittivät löytönsä ja alkoivat esittää teorioitaan. Juuri kun tilanne oli kuumimmillaan, tapahtui jotain outoa. Oletetusti kuollut ruumis käveli keskelle kohtausta. 

Paljastui, että murha oli lavastettu ja koko murhamysteeri oli vain pieni osa paljon suurempaa peliä. Joukkueet olivat mukan salaperäisessä testissä, joka oli vasta alkamassa. Seuraava haaste, äärimmäinen testi, odotti heitä makuuvaunussa – kaksi identtistä pakohuonetta kahdessa osastossa junan kahdessa kerroksessa, kaksi joukkuetta kisaamassa toisiaan vastaan läpi 12 tehtävillä täytetyn makuuhytin. Verta, hikeä ja kyyneliä. Adrenaliinia, hypeä ja absoluuttisen flown kokemus.  

Intensiivistä pakopeliosuutta seurasivat kunnon teknobileet ja kauan odotettu mahdollisuus rentoutua ja tutustua muihin pelaajiin. Mutta ilta ei ollut ohi. Pelaajat olivat tuskin ehtineet ummistaa silmiään kun heidät herätettiin osallistumaan Night Games:hin, joissa yksi pelaaja kummastakin joukkueesta toimivat yhdessä ratkaistakseen interaktiivisia kohtaamisia Recovery Laboratoryn taiteilijoilta. 

Pian juna saapui päämääräänsä. Joukkueet jättivät junan, mutta kokemus ei ollut ohi. Rauhallisen aamiaisen keskeytti kuulutus, jota kukaan ei odottanut. Kumpaankin joukkueeseen oli soluttautunut InsideOutin työntekijä, joka oli jatkuvasti tarkkaillut joukkuettaan ja arvioinut heidän suoritustaan.